Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2012 р. № 651-р затверджено робочий проект будівництва об’їзної автомобільної дороги навколо м. Рені.»Будівництво автомобільної дороги в обхід м. Рені — вкрай актуальне для міста питання, бо нині просто через центр міста йде безперервний потік важких ваговозів. Тут проходить маршрут транзитного автомобільного руху, що пролягає до міжнародного пункту автомобільного пропуску «Джурджулешти». Будівництво об’їзної дороги нарешті позбавить городян давньої проблеми, значно поліпшить екологічну обстановку в м. Рені, підвищить рівень безпеки дорожнього руху та знизить собівартість перевезень», — відзначають у Кабінеті Міністрів України. 
Питання зрушило з мертвої точки багато в чому завдяки сприянню народного депутата України (група «Реформи заради майбутнього», член Партії регіонів), заступника голови Комітету Верховної Ради з питань транспорту та зв’язку Юрія Крука.
З іменем народного депутата сьогодні пов’язують розв’язання багаторічної проблеми з будівництвом доріг у південних районах Одеської області
Тільки найближчим часом були відремонтовані міські дороги Ізмаїла. 
— Юрій Крук уже багато років курирує ремонт доріг у нашому регіоні. Так, будівництво об’їзної дороги навколо Ізмаїла — наочний приклад ефективної взаємодії керівництва міста і області та народного депутата України, який гідно представляє інтереси Придунав’я в парламенті нашої країни вже 18 років, — зазначає міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко.
До будівництва об’їзної дороги в Ізмаїлі склалася критична ситуація, тому що транзитний транспорт ішов магістральними вулицями міста. Не дивно, що на той момент вони були практично зруйновані. Мешканці будинків, розташованих по маршруту руху великовантажного автотранспорту, скаржилися і  на цілком реальну перспективу руйнування їхніх будинків від вібрації. Поява об’їзної траси значно розвантажила дороги Ізмаїла, і сьогодні він може вважатися одним із транзитних міст у Сьомому і Дев’ятому міжнародних транспортних коридорах.
— Об’їзні дороги сьогодні дуже важливі, — каже народний депутат України Юрій Крук. — Після прийняття Закону «Про морські порти України» починається процес повільного відновлення вантажопотоків у цей регіон. Поки що не розв’язано проблему залізничних тарифів (це стосується переважно Рені й Ренійського порту), автомобільний і морський транспорт відіграють вирішальну роль. І ми будуємо дороги — у тому числі, сьогодні тривають роботи в Рені. Важливо ще й те, що початок дорожніх робіт несе пожвавлення в самому регіоні: з’являються нові робочі місця, зростають відрахування до місцевого бюджету. Тож дороги й надалі ремонтуватимемо і будуватимемо.
...Тривалий конфлікт між жителями села Лиманське Ренійського району та будівельниками газопроводу успішно закінчився.
Народний депутат України Юрій Крук, який брав участь у розв’язанні газового конфлікту, розповів, що за його сприяння газова магістраль сягнула околиці Лиманського ще два роки тому. Однак потім виник конфлікт між генеральним підрядником і замовником — сільським кооперативом. Фінансова заборгованість селян, що утворилася, не давала поставити крапку в довгобуді та підключити будинки до газу.
Нині конфлікт між генеральним підрядником і замовником — сільським кооперативом — було вирішено після того, як жителі села Лиманського зібрали кошти для погашення заборгованості перед будівельниками газопроводу, вона вже не є критичною.
Першим будинком, де загорівся блакитний вогник, стала садиба єдиного на все село фронтовика Василя Дмитровича Белали.
Найближчим часом 159 будинків жителів Лиманського буде підключено до газової магістралі.
 
Одеська область.