«8 жовтня о 17.45 в ізоляторі тимчасового утримання покінчив життя самогубством 46-річний місцевий мешканець...». Таке повідомлення розміщено на офіційному сайті Головного управління МВС України в Харківській області.

Міліціонери намагалися надати йому першу медичну допомогу, викликали бригаду швидкої допомоги. О 18.00 медики констатували смерть. У той самий день за фактом самогубства Куп’янська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК — службова недбалість.

Справа перебуває на контролі прокуратури області. Як повідомили в її прес-службі, чоловіка було етаповано до Куп’янського ізолятора тимчасового утримання 28 вересня для ознайомлення з матеріалами справи. Раніше він уже намагався покінчити із собою. «Незважаючи на це, працівники Куп’янського ізолятора порушили вимоги службової інструкції та не забезпечили постійний нагляд за затриманим. Перед тим як помістити його в окрему камеру, не було проведено повного обшуку чоловіка. У нього залишився шнурок, який і було використано для вчинення самогубства», — відзначили в прокуратурі.

Той, хто покінчив життя самогубством, — колишній учитель Куп’янської гімназії, затриманий у вересні 2011 року. Його підозрюють у скоєнні злочинів за ч. 3 ст. 153 — насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним шляхом щодо малолітніх, і ч. 1 ст. 156 КК України — розбещення неповнолітніх.

Раніше затриманий намагався повіситися в Харківському СІЗО за допомогою власної сорочки, але працівники ізолятора вчасно помітили це й урятували його. До переведення в Харків, перебуваючи в Дергачівському ІТТ, затриманий двічі намагався вбити собі в голову металевий шуруп, використовуючи для цього... Біблію.

Харківська область.