Результати досліджень шотландських учених змушують засумніватися у висновках ВООЗ щодо однакової корисності соків і фруктів. А отже, повідомляє orthodox.od.ua., не виключено, що рекомендації Всесвітньої організації доведеться переглянути.
Учені з університету Глазго вирішили з’ясувати взаємозв’язок між ризиком загострення серцево-судинних захворювань і споживанням тих чи інших продуктів. Як з’ясувалося, надмірно велика кількість соків, хоч як це парадоксально, здатна збільшити ризик розвитку діабету або інфаркту. Тому дослідники не радять щодня випивати більш як 150 мілілітрів соку, а краще віддавати перевагу безпосередньо фруктам, в яких містяться корисні для людини харчові волокна. Крім того, як стверджують учені, за кількістю вмісту цукру (26 грамів) і кілокалорій (110), зокрема, склянка яблучного соку практично рівноцінна за шкідливістю для здоров’я газованій колі.