В Одеській області з робочою поїздкою перебував народний депутат України, керівник фракції КПУ у Верховній Раді Петро Симоненко.
Під час зустрічей з жителями Одеської області, зокрема, із працівниками Одеського припортового заводу та морського торговельного порту «Південний», Петро Симоненко висловився проти статті 25 законопроекту про порти, що відкрила можливості для приватизації портів. На думку парламентарія, прийняття цього закону призведе до фактичної приватизації не тільки морських портів, а й державних кордонів.
— Коли продавали «Криворіжсталь», — сказав Петро Симоненко, — обіцяли 24 мільярди гривень у бюджет. А сьогодні чотири мільярди гривень щороку йде до чужої кишені. 20 тисяч працівників скорочені. Вугілля для підприємства постачається не з Донецька, а з Австралії, Польщі й США. Соціальна інфраструктура повністю зруйнована.
П. Симоненко також відзначив, що сьогодні в Україні 36 відсотків студентів, здобувши освіту, не можуть взагалі працевлаштуватися, у той час коли реально не вистачає фахівців на промислових підприємствах. Але за високого рівня безробіття молоді в країні практично відсутнє державне замовлення на випускників вузів. За його словами, з націоналізацією базових галузей промисловості в держави у власності з’являться й почнуть розвиватися великі промислові підприємства, а це значить, що буде більше робочих місць.
 
Одеська область.