Такий незвичний проект презентували міністрові освіти і науки, молоді та спорту Дмитру Табачнику вчені Дніпропетровського університету залізничного транспорту.

— Усі будівлі планують виконати з використанням сучасних матеріалів та енергозберігаючих технологій. Енергозабезпечення містечка здійснюватиметься за рахунок власних джерел, таких як повітряні енергогенератори, сонячні батареї тощо. Питну воду забезпечать артезіанські свердловини. Отже, воно стане автономним населеним пунктом, що не залежить від зовнішніх комунікацій та енергоносіїв, — сказав ректор ДНУЗТ імені В. Лазаряна Олександр Пшінько, розповідаючи про задум вчених.

На території містечка заплановано житлові будівлі; виставковий центр для приймання делегацій та проведення переговорів із потенційними замовниками науково-технічної продукції; сучасний центр науково-технічних досліджень та дослідного виробництва інноваційних виробів; спортивний та торговельний комплекси, медичний заклад; пункти харчування; дитячий садок, школу та спортивний комплекс із басейном. Щоправда, все це хочуть розмістити на чудовій парковій території, яка нині оточує університет. До того ж поки що невідомо, скільки коштуватиме проект і хто візьметься за його реалізацію.

 

Дніпропетрвськ