Як воно — попрацювати влітку в дитячому таборі? На собі це випробували півсотні студентів Рівненського коледжу економіки та бізнесу. Щороку їх запрошують на виробничу практику до Міжнародного дитячого центру «Артек».

Четвертокурсники приїхали сюди ще у травні, додому повернуться наприкінці вересня. Графік — зручний: два дні позмінної роботи, третій — вихідний.
— В «Артеку» студенти отримують практику, поєднану не лише з професійним, а й із загальним розвитком. А головне — це нагода оздоровитися в найкращому в Україні дитячому таборі, — розповідає директор коледжу Василь Романчук.
Студенти практикуються в їдальні табору «Морський». Проживають безплатно у просторих кімнатах з видом на море, отримують невелику зарплату. Поруч — викладачі коледжу. Одна з них, ветеран артеківської практики Марина В’юн, розповідає:
— Із шести сотень навчальних закладів країни, які готують фахівців з технології виробництва харчових продуктів, таке право вибороли лише десять, зокрема, наш коледж. Студенти здобули в Криму п’ятий, найвищий як для технологів-початківців, кваліфікаційний розряд. Їхніми екзаменаторами були технологи «Артеку» на чолі з завідувачкою їдальні Тетяною Абрамовою.
Рівне.
На знімку: практика рівненських студентів в «Артеку».
Фото автора.