Таку машину, мабуть, складніше поцупити. Розмальовані авто із зображенням вогню, пантер чи інших хижаків дедалі частіше прикрашають українські траси. Це не просто бажання похизуватися — це мистецтво, перенесене в буденність, — аерографія.

Ця техніка часто використовується для оформлення інтер’єру, особливо у громадських закладах (бари, ресторани, фітнес-центри тощо).
— Останнім часом прихильників побільшало, — каже майстер-аерограф Олексій Кудряков. — Замовляють наші послуги люди віком від 25 до 45 років. Кожен приходить зі своєю оригінальною ідеєю. Найчастіше просять зробити вогняний орнамент, агресивні малюнки.
За словами Олексія Кудрякова, надзвичайно ефектно виглядає авто, оформлене на космічну тематику: планети, супутники і т. д.
— Спосіб нанесення малюнка не відрізняється від звичайного фарбування машини, тому тримається так само довго, як і основний колір, — переконує художник. — Щоб пошкодити, треба докласти зусиль, наприклад, подряпати гострим предметом.
Коштує таке задоволення відносно небагато. Щоб вам прикрасили інтер’єр, доведеться викласти 300 «зелених». Тариф на оформлення авто більший у півтора рази — там складніша технологія. На перетворення вашого залізного коня у, скажімо, пантеру піде три тижні. А почати такі експерименти можна з телефону: його декорують за 100 євро.