Дмитро Рябий, 29 років, лідер панк-рок-гурту «Серцевий напад» (Чернівці):
— Одне тату я собі набив ще декілька років тому — лого американського гурту «Blіnk-182», знизу на лівій нозі. Думав, що на тому зупинюся, та де там. Зараз планую забити верхню частину лівої руки. Поєднаю олдскул із панк-роковими мотивами. До татуйованих людей ставлюся спокійно, навіть підтримую, адже сам планую бути ще більш зафарбованим. Злочинці з золотими куполами — це інша історія, таке мистецтво я не підтримую. Респектую тих, хто робить тату, вкладаючи осмислену ідею. Треба все обміркувати, перш ніж наносити символи чи слова на своє тіло, адже робиться це надовго. Своїй дружині я порадив зробити тату, вона погодилася. Зараз обмірковуємо, що саме їй набити.
Ярослав Джусь, 24 роки, бандурист, півфіналіст шоу «Україна має талант»:
— Тату в мене немає, нема бажання його робити. Мені здається, часто-густо його набивають, коли хочуть, але не можуть виділитися з-поміж інших. З тілом, яке нам дав Господь, нічого зайвого робити не потрібно — ні дірок, ні татуювань. Хоча, може, я б собі набив щось маленьке в непомітному місці. Наколки на дівчатах? Усе залежить від того, чи якісні й чи там, де треба. Інколи вензелі виглядають симпатично.
Анастасія Коп’як, 26 років, перекладачка:
— Татуювання подобалися мені завжди. Але не люблю, коли люди впадають у крайнощі і необдумано розмальовують тіло. Має бути золота середина і творчий задум. Я вже майже визначилася зі своїм тату. Це буде або ластівка, або латинська сентенція «amor vіncіt omnіa» (любов переможе все). Ластівка уособлює надію, весну, молодість. Вона допомагатиме мені ніколи не здаватися. Подобаються маленькі чорні малюнки. Якщо мій хлопець захоче собі татуювання, нічого не матиму проти.
Олександр Іванець, 22 роки, випускник Національної академії управління:
— Я мріяв про тату з 16 років. У 20 зробив. Бачив малюнки на зірках футболу й собі захотів. Це цитата з Біблії: «Ніколи не клянися, хай твоє «так» буде «так», а твоє «ні» буде «ні»» (показує малюнок). Чому цитата звідти? Бо вірю в Бога. Про наколку жодного разу не пошкодував. Але до тату на дівчатах ставлюся негативно. Мене дівчина питала: а що, якби я зробила? Сказав їй: ні. Жіноче тіло — ідеальне, я не хочу, щоб вона його псувала.
 
Розпитувала Аніта ГРАБСЬКА.

Фото надані автором.