Минулими вихідними  в Ризі (Латвія) відбувся чемпіонат світу зі спортивно-соціального напряму «стріт воркаут» World Street Workout Champіonshіp 2012. Понад три десятки учасників представляли 23 країни.
Усіх перевершили українські силачі: переміг Євген Кочерга (21 рік, Дніпропетровськ), друге місце посів харків’янин Євген Козир (26 років). Третім на п’єдесталі стояв росіянин Микола Лобанов (21 рік, Челябінськ – на знімку). Судді прибули з України, Росії, Великої Британії та США.
Звістка про перемогу українців одразу поширилася в соцмережах, куди учасники продовжують завантажувати відео зі змагань. Вони підтримують одне одного і радіють. Євген Козир так прокоментував у одній із соцмереж виступ переможця: «Жека Кочерга реально молодець!!! Показав класне шоу, складні та якісні чисто силові елементи. Чого тільки варте підтягування на одній (руці. — Авт.) із гирею 16 кг (на ремені в зубах). Я безмежно радий, що Жека зайняв перше місце! Він до цього дуже і дуже довго йшов і реально це заслужив!.. Решта учасників теж показали клас. Порівняно з минулим роком рівень підготовки набагато вищий!»
Нагадаємо: воркаут (Street Workout) — це вуличний напрям, заснований на вправах із власною вагою для розвитку сили й витривалості. Основа спортивних комбінацій — базові вправи для фізичної підготовки, як-то підтягування, віджимання, присідання. Дужі хлопці й дівчата виконують вправи, що часто нагадують акробатичні трюки, на спортмайданчиках просто неба, використовуючи найпростіший «інвентар» — турніки, стовпи тощо. Ідея таких тренувань зародилась у США, проте розвій  стріт воркауту як соціального руху, що пропагує спорт, здоровий спосіб життя й цілковиту відмову від шкідливих звичок, приписують Росії. В останні кілька років рух набуває популярності в Україні й завдяки соцмережам потроху стає масовим. Учасники облаштовують спортмайданчики, проводять безплатні тренування для всіх бажаючих, виступають у навчальних закладах тощо. Лідером тутешнього руху вважається Денис Мінін (Дніпропетровськ), який був суддею на вищезгаданому чемпіонаті. Незадовго до змагань Мінін зі своєю командою об’їздив 26 українських міст, показуючи свою майстерність та навчаючи охочих.
Також до руху долучилися чимало послідовників після того, як колектив «Workout» переміг у телешоу «Україна має талант-4». Силачі пообіцяли, що на виграні гроші (1 млн. грн.) побудують по всій країні спортмайданчики. Учора відкрили перший — у столичному Гідропарку. Спорт-місцину хлопці побудували самотужки.