Керівництво області обмежило доступ до лісових масивів Херсонщини. Усі ґрунтові дороги, що ведуть туди, перекопані ровами й загороджені закритими на замок шлагбаумами. Так співробітники державної лісової охорони намагаються захистити «зелені легені» від в’їзду автомобілів із компаніями любителів пікніків. Нині будь-якої іскри з вихлопної труби досить, щоб спричинити пожежу.
Гасити вогонь швидше й ефективніше з повітря, тому не обійтися без вертольотів і літаків зі спеціальними ковшами, що перекидають на палаючий ліс від 3 до 5 тонн води. Але в лісівників Таврії просто немає коштів на купівлю й утримання такої техніки. Тому Державне агентство лісових ресурсів України відправило на Херсонщину шість «летючок» підвищеної прохідності й вертоліт Мі-2, який може прийняти на борт «десант» із 5—6 людей для ліквідації виявлених вогнищ загоряння.
Нагадаємо, що цього року масиви хвойних насаджень уже пережили 26 пожеж, які охопили понад п’ять гектарів території. У держлісгоспах обіцяють не допустити повторення ситуації 2007 року, коли у краї вигоріло майже 7 тисяч гектарів лісу і боротися з «вогненним штормом» довелося мало не всією країною.