Вранці 24 лютого в лікарні від травм, отриманих унаслідок терористичного акту, помер 18-річний студент Харківської університету міського господарства Микола Мельничук. Напередодні, також у лікарні, помер 15-літній підліток Данило Дідик, який перебував у комі. Отже, кількість жертв теракту в Харкові збільшилася до чотирьох людей.

— Ще один постраждалий у теракті 22 лютого біля Палацу спорту — 18-річний хлопець — помер о п’ятій ранку в міській клінічній лікарні швидкої і невідкладної допомоги ім. проф. О. Мєщанінова, куди його доправили зі значними ушкодженнями внутрішніх органів одразу після вибуху, — повідомила заступник міського голови з питань охорони здоров’я й соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан. — Ще двоє пацієнтів цієї лікарні, які постраждали під час теракту, перебувають у стабільно тяжкому стані, але їхньому життю нічого не загрожує. Усі потерпілі під час вибуху пацієнти міських клінічних лікарень №17, 25 і обласної дитячої лікарні проходять лікування.

Як відомо, у РНБО поіноформували про затримання чотирьох підозрюваних у вчиненні вибухів у Харкові, в них вилучено гранатомет. Секретар РНБО Олександр Турчинов оголосив початок АТО в місті. Прокурор Харківської області Юрій Данильченко сказав, що під час теракту біля Палацу спорту вибухнула протипіхотна міна з радіокерованим пристроєм потужністю 2 кг у тротиловому еквіваленті. За словами прокурора, вона була закладена у період з першої години ночі до четвертої ранку. Правоохоронці мають докази цього факту.

Зазначимо, раніше правоохоронці повідомили, що подібний пристрій було підірвано під час теракту біля Московського райсуду Харкова близько місяця тому. Однак, сказав Юрій Данильченко, біля суду було застосовано саморобний пристрій, менш потужний, ніж той, який було підірвано на пр. Маршала Жукова. Частина осколків міни потрапила в автомобіль «Газель», який проїжджав повз, що скоротило кількість потерпілих.

Як повідомив заступник генерального прокурора України Володимир Гузир, який перебуває у Харкові, є дві версії того, що сталося. Згідно з першою, теракт скоєно для дестабілізації ситуації в регіоні організацією «Харківські партизани». Згідно з другою — за терактом стоїть інша організація, але метою теж є дестабілізація.

Прокурор області також наголосив, що співробітники СБУ затримали осіб, які можуть бути причетні до підготовки та скоєння злочинів терористичної спрямованості в Харкові. «Цю групу осіб було затримано, коли вони готувалися вчинити терористичний акт у клубі. На даний момент прямих доказів того, що ці особи причетні до скоєння теракту біля Палацу спорту, немає. Але в процесі розслідування, за словами прокурора, ймовірність цього факту може стати очевидною.

Харків.

Факт

У Харкові, біля пам’ятника Тарасу Шевченку, вшанували пам’ять загиблих під час теракту активіста Ігоря Толмачова і підполковника міліції Вадима Рибальченка.