Унаслідок вибуху, який стався у неділю увечері у центрі Харкова, постраждали 13 осіб. Усіх їх з пораненнями різного ступеня тяжкості доставлено до медичних установ міста.

Обласне управління СБУ кваліфікувало вибух у рок-пабі «Стіна» як теракт. Досудовим розслідуванням за фактом надзвичайної події керує прокуратура Харківської області. Правоохоронці поки що не коментують ситуацію та не повідомляють про деталі події. Один із співробітників кафе заявив, що перед самим вибухом невідомий залишив поруч із барною стійкою пакет.

Директор закладу вважає, що стався теракт. За його словами, співробітники пабу збирали допомогу для учасників АТО та переселенців з Донбасу. Версію вибуху газу він виключає.

Варто відзначити, що неподалік від цього кафе розташований офіс організації «Патріот України». Багато учасників цієї організації та бійці добровольчих батальйонів були завсідниками «Стіни».

Харків.

Прес-служба МВС України:

Унаслідок вибуху в рок-пабі «Стіна», розташованому в центральній частині Харкова, постраждало 13 осіб, усі вони харків’яни. Двоє з них перебувають у тяжкому стані. За попередніми даними, у приміщенні закладу спрацював вибуховий пристрій. Для розкриття резонансного злочину створена міжвідомча слідчо-оперативна група у складі досвідчених фахівців УСБУ, прокуратури та ГУМВС України в Харківській області. Усі необхідні слідчі та оперативні дії тривають.

 

За інформацією офіційного сайту МВС України.