День відчинених дверей провели 8 лютого в Донецькому національному університеті (ДонНУ), який нині працює у Вінниці. Викладачі вишу були приємно вражені кількістю бажаючих здобувати освіту у їхньому навчальному закладі.

Майбутніх абітурієнтів та їхніх батьків найбільше цікавило запитання, чи не станеться так, що після вступу на навчання у Вінниці завершувати його доведеться в Донецьку.

— Донецький національний університет уже назавжди пов’язаний з Вінницею, — наголосив у своєму виступі перед присутніми ректор — професор Роман Гринюк. — Коли Донецьк буде під українським стягом і настануть передумови для нашого повернення, у Вінниці залишиться філія університету. А в перспективі на її базі постане повноцінний європейський університет класичного типу. Ми не залишимо недописаною сторінку в історії нашого навчального закладу.

За словами ректора, на 2014—2015 навчальний рік ДонНУ отримав державне замовлення практично на всі ліцензовані спеціальності та напрями підготовки (нині в університеті є дев’ять основних факультетів: математики та інформаційних технологій, хімічний, фізико-технічний, біологічний, філологічний, іноземних мов, історичний, економічний та юридичний).

Бажання навчатися на новому місці виявили понад шість тисяч студентів, з яких чотири тисячі — на денній формі. Вони вже склали у Вінниці першу екзаменаційну сесію. Студентам надали місця для проживання у десяти гуртожитках інших навчальних закладів міста над Бугом. Щоправда, багатьом доводиться винаймати житло. У недалекій перспективі ДонНУ матиме власний гуртожиток. Із студентами працюють майже сімсот викладачів і співробітників вишу.

Вінниця.