Харківські лікарі ображені недовірою Юлії Володимирівни до вітчизняної медицини. Представники медичного співтовариства Харкова надіслали звернення Юлії Тимошенко, віце-прем’єр-міністру України — міністру охорони здоров’я України Раїсі Богатирьовій, міністру закордонних справ України Костянтину Грищенку й до Європейського суду з прав людини.

«Звернутися до вас нас змушують ті біль і образа, яких свідомо чи несвідомо завдає вітчизняній медичній громадськості Юлія Тимошенко, яка ще недавно була керівником виконавчої гілки влади в уряді України й переживала за розвиток української системи охорони здоров’я», — йдеться в листі.

«Здоров’я людини — це святе, допомогти хворому — це справа нашої людської гідності. Відмову від лікування у вітчизняній клініці ми, люди досить далекі від політичних інтриг і змагань, розуміємо як непередбачливість, нехтування своїм здоров’ям і бажання перенести свою хворобу на інше поле, при цьому забуваючи, що орати на цьому полі може тільки здорова людина. Ми щиро сподіваємося на те, що наше звернення допоможе Юлії Володимирівні прийняти зважене і обмірковане рішення»,  — зазначено у зверненні.

Під зверненням поставили підписи члени-кореспонденти НАМН України, заслужені діячі науки України, головні лікарі харківських лікарень, доктори й кандидати медичних наук. Воно стало наслідком відмови Ю. Тимошенко від лікування в ЦКЛ №5 Харкова.

«Я категорично відмовляюся від штучно створених бутафорських умов у лікарні Укрзалізниці і вимагаю, щоб усе це використовували для лікування хворих дітей. Плазму, яку забрали в головного лікаря — прошу повернути людині. А з мого лікування — виконайте рекомендації незалежних лікарів і рішення Європейського суду з прав людини на загальних підставах, — цитують заяву Тимошенко ЗМІ. — Влада останнім часом розповідає країні й світові, як добре, комфортно, світло й весело живеться мені у в’язниці. У Качанівській колонії, а тепер уже й у лікарні кожного дня — то «відкриті двері», прес-конференції, брифінги, екскурсії, презентації, виставки нових меблів та інші демонстративні «бієнале».

Харків.