Нова виробнича лінія з виготовлення паливних брикетів почала працювати на території Харківського тракторного заводу. Про це повідомив директор Департаменту житлового господарства Харківської міськради Роман Нехорошков. За його словами, монтаж устаткування було завершено на початку березня, після чого лінію запустили. Поки що вона працює в тестовому режимі, однак перші паливні брикети вже виготовлено.
Незабаром установка вийде на виробничу потужність. Виготовлення паливних брикетів, за словами чиновника, — вигідне рентабельне виробництво: нині практично вся Європа переходить на твердопаливні котли, тому потреба в паливних брикетах буде.
Запуск лінії з виробництва паливних брикетів розв’яже проблему утилізації деревини після знесення сухостоїв. Ця лінія створена із застосуванням енергозберігаючих технологій. Брикети харківського виробництва йтимуть на продаж. Крім того, в перспективі розглядається можливість придбання твердопаливних котлів для об’єктів з автономною системою опалення — дитсадків, шкіл, лікарень, — де й використають для опалення вироблені на ХТЗ брикети.
 
Харків.