У столиці мають побудувати комплекс із переробки твердих побутових відходів. Це дасть змогу комплексно розв’язати проблеми забруднення навколишнього природного середовища побутовими відходами та зменшити обсяги захоронень на полігонах і звалищах без попередньої переробки. 
Про це під час презентації проекту «Чисте місто» на Київському Інвестиційному форумі заявив керівник проекту Богдан Баласинович.
Комплекс планують розмістити в Обухівському районі на прилеглій до полігона №5 території. Механізм реалізації проекту передбачає державно-приватне партнерство. Об’єм інвестицій — до мільярда гривень. Із них 30 відсотків будуть кошти держави, а 70 відсотків хочуть отримати від інвесторів.
Моделлю співпраці передбачено, що в рамках Національного проекту «Чисте місто» буде забезпечено розробку техніко-економічного обґрунтування проекту, місцева влада забезпечить виділення земельної ділянки та надання дозвільної документації, а також сформує угоду про державно-приватне партнерство. Інвестор профінансує будівництво та здійснюватиме експлуатацію заводу.
Вл. інф.