На Львівщині буде створено ефективну модель розвитку для малих міст регіону. Ініціатором починання виступили обласна державна адміністрація та регіональне відділення Асоціації міст України.

На робочій нараді було ухвалено рішення про створення семи робочих груп — з питань бюджету, житлово-комунальної сфери, доріг, земельних відносин, законності та порядку, екології, туризму та збереження історичної спадщини. Їхні напрацювання ляжуть в основу нової моделі розвитку малих міст Львівщини на наступні п’ять років.
Про те, як досі прислухалися до малих міст, розповів міський голова Мостиськ Сергій Сторожук. На дороги до Євро-2012 виділили десятки мільйонів гривень, а щоб змінити вигляд фасадів у прикордонному райцентрі, не знайшлося жодної копійки. Куди тільки не звертався Сергій Сторожук, навіть до Кабміну. Щоб Мостиська зустріли туристів з ЄС оновленими, просив 900 тисяч гривень. Реакція влади всіх рівнів була однаковою. На численні звертання надходили відповіді районного архітектора Мостиського району: «Сергію, та не пиши більше, бо мені набридло відповіді надсилати».
Факт
За кількістю малих міст Львівщина займає перше місце в Україні. В регіоні 40 невеликих містечок та п’ять міст обласного підпорядкування. Малі міста виробляють близько 25 відсотків усієї промислової продукції регіону, виконують 15 відсотків будівельних робіт. У них зосереджено 24 відсотки малих підприємств.
Результатом зустрічі голови Львівської ОДА Михайла Костюка з міськими головами малих міст стало створення дорадчих органів, які повинні внести новий імпульс у розвиток забутих територій.
Львів.