Європейська футбольна першість може активізувати не лише будівництво стадіонів, доріг та інших об’єктів сучасної інфраструктури, а й вивезення ракетного палива, що знаходиться на території Харківської області ще з часів СРСР.
Вивозити небезпечний вантаж почнуть у першій декаді квітня, повідомили в прес-службі Міноборони України. А утилізують його на промислових підприємствах Росії. Програма здійснюється в рамках спільного проекту України та ОБСЄ і фінансується цією організацією.
За даними Міноборони, останнім часом виникла затримка у фінансуванні проекту з боку ОБСЄ. «Але всі проблемні питання уже вирішені, і невдовзі буде перераховано близько 2,2 млн. євро. Цього вистачить, щоб вивезти майже 42% меланжу, що зберігається на об’єкті біля селища Шевченкове», — зазначили у прес-службі.
Для транспортування небезпечної речовини відремонтовано 9 цистерн. Ще шість надасть російська сторона. До початку Євро-2012 трьома рейсами вивезуть майже 2 тисячі тонн меланжу. Усього на об’єкті зберігається 4,8 тисячі тонн речовини. Решту заберуть після чемпіонату.