Колишнього дільничного інспектора Оболонського райуправління ГУ МВС України в м. Києві В’ячеслава Фрасинюка засуджено до трьох років позбавлення волі за жорстоке поводження із затриманим. Прокуратура Оболонського району оскаржує вирок в Апеляційному суді Києва, вимагаючи семи років ув’язнення.
— 34-річний міліціонер намагався самоствердитися, принижуючи честь та гідність затриманого за участь у побутовому конфлікті Юрія С., — розповів «Голосу України» заступник прокурора Оболонського району Костянтин Дяденко. — Після спілкування з дільничним у райвідділі останній отримав легкі тілесні ушкодження — синці та опіки 2-го ступеня. Міліціонер підносив до ліктя Юрія С. запальничку, бив його, брав за горло, намагався затискати рота й носа. Погрожував розправою і тицяв в обличчя затриманому обойму від табельної зброї.
У липні 2010 року проти дільничного прокуратура порушила кримінальну справу за ч. 2 ст. 365 КК (перевищення влади або службових повноважень, що супроводжувалися насильством). У серпні 2010-го її передали до суду, але вирок винесли тільки у березні цього року. «Своєї вини Фрасинюк не визнав і отримав мінімальний строк — 3 роки позбавлення волі, — каже Костянтин Дяденко. — Крім того, він позбувся погонів старшого лейтенанта і права протягом 3 років обіймати посади в органах.