Київська область відзначає 80-ту річницю від часу утворення. І хоча точна дата заснування області припадає на 27 лютого, різноманітні святкові заходи, присвячені цій події, триватимуть упродовж усього місяця. Ось і цими вихідними у місті Вишгороді, що на Київщині, відбулося свято проводів зими «Масляна».
Загалом, як повідомив голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк, у святкуванні взяли участь фольклорні колективи 26 районів області та 12 міст обласного значення, котрі представили свої програми. Крім того, серед учасників свята відбувся конкурс на краще пригощання та представлення культури свого району. При цьому виручені від продажу млинців кошти буде передано до інтернатів Київської області. А підкріпившись млинцями, можна було завітати на фестивальний майданчик льодових скульптур «Київщині-80», послухати фольклорні колективи, придбати роботи майстрів народної творчості.
У святкуванні взяли участь Президент Віктор Янукович, голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк, міністр культури Михайло Кулиняк та чимало гостей з усіх куточків краю. Організатори дійства доклали всіх зусиль, щоб на святі нікому не було сумно, і, схоже, їм це вдалося. Віктор Янукович, наприклад, і хороводи водив, і млинців скуштував, і в благодійній лотереї взяв участь, і картину юної художниці з Броварів придбав...
У суботу також відбулася зустріч Президента Віктора Януковича з Анатолієм Присяжнюком, під час якої голова Київської облдержадміністрації доповів про підготовку до проведення Міжнародного інвестиційного форуму, який сьогодні, 21 лютого, відбудеться в Києві. Цей захід також проходитиме в рамках відзначення 80-річчя утворення Київської області і буде спрямований на залучення інновацій та інвестицій у розвиток інфраструктури області. Про те, з якими здобутками область зустрічає цей ювілей, читайте в інтерв’ю з головою Київської облдержадміністрації Анатолієм Присяжнюком.
 
Президент України Віктор Янукович, голова Київської ОДА Анатолій Присяжнюк взяли участь у проводах зими «Масляна» у Вишгороді, що на Київщині, які відбулися у рамках святкування 80-річчя утворення Київської області.
 
Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).
 
Інші фото з цієї події  шукайте у фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.