Південна залізниця відкрила після реконструкції вокзал у Краснограді Харківської області. Цього тижня він прийняв перших пасажирів. 

Роботи з реконструкції вокзального комплексу та всієї інфраструктури станції «Красноград» — колійного розвитку, систем СЦБ (керування рухом поїздів), зв’язку, енергопостачання тощо — почалися в 2011 році у зв’язку з впровадженням швидкісного руху на дільниці Київ—Полтава—Красноград—Лозова—Донецьк. І якщо електрифікація колій станції, будівництво електричної централізації, реконструкція пішохідного моста ще тривають, то переваги оновленого вокзалу пасажири вже оцінили.

У будівлі вокзалу створено нові системи каналізації та водопостачання, яких раніше не було, а також повністю замінено мережі тепло- й електропостачання. Проведено ремонт і утеплення фасаду вокзалу, обладнана система підсвічування, замінені покрівля, всі вікна та двері, входи та виходи з вокзалу обладнано пандусами. Внутрішні приміщення переплановано, у результаті чого до послуг пасажирів — нова зручна касова зала, дві зали очікування на 60 і 20 місць, кімната відпочинку, кімната для пасажирів з дітьми й т. д. Зокрема, кімната матері та дитини оснащена всім необхідним для догляду за малюками та відпочинку батьків, у ній є санвузол і душ. У залі підвищеної комфортності встановлено м’які зручні меблі, незабаром тут можна буде користуватися Інтернетом.

Сучасні комп’ютерні технології дали змогу створити на вокзалі й сенсорний кіоск, за допомогою якого за кілька секунд пасажир одержує необхідні дані щодо наявності вільних місць, вартості квитка на всі поїзди далекого прямування на найближчі 45 діб, прибування та відправлення поїздів тощо. Також на вокзалі встановлено систему відеоспостереження, і картинка з камер транслюється на пульт чергового помічника начальника вокзалу, а потім архівується.

Комфортні умови забезпечені не тільки пасажирам, а й працівникам вокзалу в Краснограді. Зокрема, у побутовому секторі обладнано санвузол, душову, кімнату приймання їжі, оснащену холодильником, мікрохвильовою піччю та ін.

Роботи на станції тривають. Зокрема, зараз облаштовують багажне відділення. А щойно спадуть морози, продовжаться роботи з будівництва трьох нових острівних платформ. Примітно, що в ході реконструкції вдалося зберегти архітектурні особливості старовинної будівлі.

Фото прес-служби ПЗ.