У добре знаному Будинку творчості композиторів «Ворзель», що під Києвом, сталася наруга над українською культурою та її цінностями. Нині все потрощено — від адмінбудівлі до будиночків, де народжувалися пісні, які давно вже стали народними. Концертний рояль із вирваними струнами взагалі зник, навкруги — бите скло, яке колись було чудовими вітражами. Не  стало унікальної музичної бібліотеки... Те, що побачила, інакше, як вандалізмом, не назвеш.
Колись, згідно із заповітом української актриси Ганни Борисоглібської (1868—1939 рр.), її дача перейшла у власність Спілки композиторів. Будинок творчості почав приростати землею і дво-трикімнатними будиночками (нині їх — 21). Тут творилася вагома частина української музичної класики, про що повідомляють меморіальні дошки. У двоповерховій концертній залі відбувалися концерти.
Ще в 1998 році нерухоме майно, яким користувалися творчі спілки, було передано на їх баланс. А коли держава вивела cпілки з-під своєї опіки, почався їх занепад. Ворзельський БТК поступово позбувався майна, а ворзельська громада — землі. У 2012 році, вже не криючись, Спілка вивісила оголошення про продаж будиночків, а з ними і 1,8 га землі. Вже в цей час відбувся нечуваний «дерибан» зелених зон Ворзеля місцевою владою.
Досі на свій крик душі громадськість та творча інтелігенція отримували лише відписки з інстанцій. Тому вони звертаються до нинішнього міністра культури із проханням врятувати славу Ворзеля — Будинок творчості композиторів.