На ремонт внутрішньоквартальних доріг, а також у приватному секторі, заплановано 30 мільйонів гривень
У Луганську обговорили питання ефективнішої взаємодії населення з органами місцевого самоврядування в розв’язанні проблем локальних територій міста: вулиць, кварталів, селищ тощо.
Влада Луганська вважає, що в соціально-економічному розвитку обласного центру велику роль може зіграти взаємодія органів самоорганізації населення з депутатами міської та районних у місті рад. У цьому є своя логіка, оскільки голови комітетів, як ніхто інший, знають усі проблеми і потреби своїх жителів. З цього приводу міський голова Сергій Кравченко сказав прямо: «Мені потрібний зворотний зв’язок з жителями, тому я обов’язково відвідуватиму протягом року ваші комітети, щоб подивитись, як ви працюєте, дізнатися з перших вуст про проблеми».
Сергій Кравченко також звернув увагу керівників органів самоорганізації міста на програми, які реалізовуватимуться в обласному центрі цього року. Передусім йдеться про ремонт внутрішньоквартальних доріг, а також у приватному секторі, на що в міському бюджеті заплановано виділити майже 30 мільйонів гривень. Далі передбачається здійснити ремонт покрівель, зробити обрізання дерев, відновити зовнішнє освітлення. На ці цілі в міському бюджеті заплановані кошти, однак їх недостатньо. Тому органам самоорганізації населення разом з депутатами міської ради доручається виокремити найболючіші проблеми й знайти шляхи їх розв’язання.
У такий спосіб міська влада має намір поступово упорядкувати Луганськ. Певний досвід уже є. Комітет самоорганізації кварталу Сонячний працює десять років. Жителі постійно доглядають за своєю територією, упорядковують і стежать за порядком. Завдяки міській владі було побудовано нову котельню, замінено тепломережі. З’явилася перспектива й у проведенні ремонту внутріквартальних доріг. Ще торік органи самоорганізації населення обласного центру подали до міської ради перелік питань, що потребують першочергового вирішення в 2012-му. У міськвиконкомі стверджують, що ці пропозиції враховуватимуться під час постатейного планування видаткової частини міського бюджету, затверджуватимуться на сесії міської ради пропорційно по округах.
Луганськ.