В 2012 році уряд Криму продовжить розпочаті в нинішньому році реформи в сфері освіти й охорони здоров’я. Про це на прес-конференції повідомив Голова Ради міністрів АРК Анатолій Могильов.
Зокрема, за даними Головного управління інформаційної політики Ради міністрів, прем’єр пояснив, що в галузі освіти буде продовжено реалізацію програми підвищення престижу вчительської праці, підтримки молодих фахівців і оснащення сільських шкіл комп’ютерами. Видатки на утримання освіти в проекті республіканського бюджету на 2012 рік заплановано в більшому обсязі, ніж у 2011 році, зростання передбачається на 76,2 млн. грн., або на 14,8%.
У сфері охорони здоров’я ключовими стануть заходи стосовно підвищення якості й доступності медичного обслуговування. «Нам необхідно наближати медицину до людей. Тому ми закуповуватимемо пересувні лабораторії, які будуть обслуговувати людей у віддалених сільських регіонах», — запевнив прем’єр-міністр.
У ході засідання міністр фінансів Криму Микола Скорик повідомив, що витрати на медицину в 2012 році планується збільшити, порівняно з 2011 роком, на 84 млн. грн., або на 17%.
Крим.