У місті над Південним Бугом планують скоротити споживання газу, замінивши його альтернативними джерелами енергії.
Муніципальна програма енергозбереження, яку презентував міський голова Вінниці Володимир Гройсман, передбачає реалізацію 44 інвестиційних проектів загальною вартістю 190 мільйонів гривень. Документ підготовлено фахівцями в рамках проекту «Реформа міського теплозабезпечення в Україні». Втілити за-
плановані заходи мають намір протягом 2012—2015 років. За цей час передбачено скорочення енергоспоживання в бюджетному секторі на 20 відсотків, а також зменшення витрат блакитного палива на підприємстві «Вінницятеплоенерго» на 10 відсотків.
— Стратегічною метою є перехід міста та його енергетичної складової на енергоефективний шлях розвитку, — наголосив міський голова. — Це передбачає скорочення енергоспоживання за рахунок упровадження нових технологій, перехід на альтернативні джерела енергії завдяки впровадженню енергоефективних проектів, в тому числі в житловому секторі. За попередніми підрахунками, економія природного газу за рік становитиме 30,7 млн. куб. м., електричної енергії — приблизно 5,3 млн. кВтг.
До участі в реалізації масштабного проекту залучать кошти однієї з міжнародних компаній, що опікується питаннями енергозбереження, інвесторів, значну частку становитимуть витрати з бюджету міста. Міський голова переконаний, що протягом наступних чотирьох років Вінниця стане одним із найбільш енергоефективних міст держави.
 
Вінниця.