Дещо дивною видалася подяка голови облдержадміністрації Сергія Ларіна представникам політичних партій за те, що вони «в черговий раз відгукнулися на його запрошення і знайшли час зустрітися в облдержадміністрації». При цьому чомусь не всі голови партійних осередків знайшли можливість поспілкуватися в такому форматі.

— Я завжди готовий до конструктивної критики та зацікавлений у консолідації усіх політичних сил заради співпраці, спрямованої на те, щоб наш регіон був процвітаючим, а люди жили у комфортних умовах, — традиційно підкреслив Сергій Миколайович. — Усі ці прагнення повинні нас об’єднувати. А завдання кожної політичної партії — контролювати дії влади та підказувати їй різними засобами напрями руху.

Найактивніше «контролює» голова обласної організації ВО «Батьківщина», народний депутат Валерій Кальченко. Це він щоразу критикує владу на сесіях обласної ради, звертається з відкритими і «закритими» листами до представників влади, наполягаючи на аудієнції чи висвітленні конкретної замовчуваної інформації. Цього разу Валерій Михайлович також апелював конкретними цифрами про недороблене в області або дороблене та випадково «приписане» не тим, хто виконував. Він поставив і конкретні гострі запитання. Понад те, на них навіть відповіли, але справжньої полеміки не відчувалося: кожен говорив якось «запрограмовано».

Конкретні пропозиції (з передачею їх у письмовому вигляді) озвучив голова обласної організації Української народної партії Олександр Ратушняк. Вагомим серед решти видався пункт про відзначення наступного року на державному рівні 130-річчя театру корифеїв — Кіровоградського академічного українського музично-драматичного театру імені М. Кропивницького, як варіант — запропонував обговорити можливість зведення групового пам’ятника корифеям. Не упустив він також нагоди ініціювати перевидання книги відомого земляка письменника Миколи Смоленчука, присвяченої саме театральній тематиці, «Ой літав орел». Особливий наголос пан Ратушняк зробив на некваліфікованому перейменуванні вулиць у Кіровограді, довкола якого нині точиться чимало суперечок.

На дилетантстві тих, хто займався тим перейменуванням, наголошував і голова кіровоградської міської організації «Фронту змін» Олександр Горбунов. Керівник обласної організації політичної партії «Третя сила» Геннадій Заболотний запропонував включити до програми «Центральний регіон-2015» положення про пільгове оподаткування малого бізнесу. А керівник обласної організації ВО «Свобода» Олександр Ромащенко наполягав, з огляду на ситуацію довкола земельної реформи, що влада не бачить і не бажає бачити того, що твориться на ввіреній їй території.

Під час зустрічі висловилися всі бажаючі, однак не полишало відчуття, що власне діалогу не відбулося. Говорити і бути почутим — це все-таки різні речі. Тим часом обласна влада виконала пункт — «зустрітися з опозицією».

Кіровоград.