Відповідне рішення ухвалила сесія Луцької міської ради. Ініціював розгляд цього питання Сергій Григоренко (ВО «Батьківщина»). Голосуванням його підтримали 39 депутатів із 50. Серед п’яти депутатів, які були проти, і міський голова Микола Романюк. Улітку він уже ветував подібне рішення.
Відтепер у Луцьку не буде вулиць, названих на честь відважних молодогвардійців Олега Кошового, Сергія Тюлєніна, Івана Земнухова, Уляни Громової, Молодогвардійської, Пролетарської, Колгоспної, Бринського (командира партизанського з’єднання), Горького, Радищева... Серед нових назв ми знаходимо вулицю Йосафата Кунцевича (відомого діяча греко-католицької церкви, борця проти православ’я в Україні і Білорусі), волинських поетів Петра Маха і Олександра Богачука, архітектора Метельницького.
Безперечно, всі ці люди відомі і, напевно, переважна більшість заслуговує на таке пошанування. Але й імена тих, кого депутати намагаються викреслити з нашої пам’яті, не менш достойні. До речі, в інтернет-відгуках про цю депутатську акцію більше негативу, ніж підтримки. Адже зміна назв вулиць змусить їхніх мешканців переоформлювати чимало документів, у копієчку влетить це перейменування й для розташованих на цих міських магістралях підприємств, установ та організацій. Чи не краще було б витратити кошти на благоустрій Луцька, зокрема, на ремонт дорожнього покриття і тротуарів, встановлення ліхтарів тощо. А вже новим вулицям присвоювати перелічені вище імена. Дешевий піар у мешканців міста не знаходить підтримки, а викликає лише роздратування.
Волинська область.