Днями партія «Україна Майбутнього» провела цікавий захід, запропонувавши всім бажаючим дізнатися, де в Дніпропетровську є символи Свободи і чи впливає це якось на життя простих людей.

Мешканців міста та журналістів запросили на екскурсію проспектом Свободи у Ленінському районі Дніпропетровська. Цей район називають ще промисловим серцем міста, а поряд з проспектом Свободи розташовано два заводи — Дніпропетровський металургійний завод імені Петровського та Дніпропетровський науково-виробничий комплекс «Електровагонобудівництво».
«Виходить, що свобода в Дніпропетровську віддалена від центру міста і має явно неприємний дух. Саме в цьому районі щорічно фіксується близько 100 тисяч тонн шкідливих викидів на рік», — підкреслив краєзнавець Кирило Захаров. І звернув увагу на те, що знакові соціальні об’єкти в районі проспекту Свободи перебувають у зруйнованому або занедбаному стані.
Одну зі шкіл району було закрито ще в 50-ті роки минулого століття, коли там розлили банку ртуті, дитячий садок декілька років тому згорів, незавершене будівництво гуртожитку для коледжу дивиться порожніми віконницями. «Припускаю, що це яскраво символізує те, в якому стані свобода в Україні і в Дніпропетровську», — зазначив Захаров.
З екскурсоводом погодився і голова обласного осередку «УМ» Сергій Жуков: «Ми хочемо, щоб свобода була не просто назвою вулиці, а стала внутрішнім почуттям кожного українця, кожного дніпропетровця», — підсумував він.
На знімку: таких об’єктів на проспекті Свободи в Дніпропетровську вистачає.
Фото автора.