Кілька днів у Полтаві тривав тренінг для контактних осіб проекту ЄС та ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». В його роботі взяли участь представники Полтавщини, Харківської та Сумської областей.
— Реалізація ініціатив громад, вирішення конкретних питань їхньої життєдіяльності, — зазначив заступник голови обласної ради Володимир Марченко, — значною мірою залежить від рівня фахової підготовки контактних осіб в областях і районах, організації дієвої роботи місцевих ресурсних центрів. Це — крок до успіху. В нас діє і конкурс проектів розвитку територіальних громад Полтавської області, заснований обласною радою, який впроваджується паралельно з проектом ЄС та ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» і має на меті розв’язання актуальних проблем розвитку місцевого самоврядування та поширення позитивного досвіду.
Програма навчань була насичена: лекційні та практичні заняття, дискусії з дослідження тем соціальної мобілізації, інституційного розвитку, комунікацій, планування, підготовки мікропроектів тощо.
 
Полтавська область.