На держпрограму з інформатизації в Україні виділено майже мільярд гривень. Про це заявив у Харкові на відкритті 6-ї міжнародної науково-практичної конференції «Наука і соціальні проблеми суспільства: інформатизація та інформаційні технології» голова Державного агентства з питань науки, інновацій і інформатизації Володимир Семиноженко.
Як зазначив ректор Харківського національного університету радіоелектроніки Михайло Бондаренко, у стінах якого проходила конференція, зараз у сфері ІT технологій в Україні працює близько 215 тисяч осіб. Річний приріст працівників цієї сфери становить 15 тисяч на рік. Але до 2015 року брак персоналу на ринку інформатики може становити майже 91 тисячу осіб. Це при тому, що вузи зможуть випустити 77,5 тисячі фахівців. «Потрібно вжити термінових заходів для прискорення підготовки фахівців-комп’ютерників. Це можна зробити за рахунок збільшення держзамовлення на ці спеціальності, за рахунок збільшення обсягу перепідготовки фахівців, прийому на наступні курси випускників технікумів, впровадження післядипломної освіти», — зазначив М. Бондаренко.
Слід сказати, що в розвиток інформаційних технологій інвестує не тільки держава, а й бізнес. До того ж обсяги фінансування бізнесу в 1,5 разу перевищують державні капвкладення.
Зазначимо, що в недалекому минулому багато розвинених країн опинялися в скрутному становищі, коли зіштовхувалися із проблемою браку фахівців у галузі інформатики та комп’ютерних технологій.
Харків.