Під час минулої сесії Верховної Ради АРК депутати проголосували за скорочення складу апарату парламенту на — 73 одиниці й Ради міністрів Криму на 32 одиниці.
Це рішення підтримали 74 парламентарії з 78, що брали участь у голосуванні.
Зокрема, з урахуванням скорочення Рахункової палати на 5 одиниць, Виборчої комісії на 1 одиницю й офіційного друкованого видання ВР АРК — газети «Крымские известия» на 7 одиниць апарат Верховної Ради АРК скорочено на 73 особи. Таким чином, чисельність секретаріату парламенту становить 93 співробітники, а чисельність управління справами кримського парламенту — 203 особи.
За словами Голови Верховної Ради Криму Володимира Константинова, це рішення є «зваженим» і «ретельно підготовленим». «Ми, нарешті, навели елементарний порядок у нашому домі (Верховній Раді АРК. — Авт.)», — сказав він.
У свою чергу, апарат Ради міністрів скорочено на 32 одиниці — зі 150 до 118 осіб.
Як зазначено в пояснювальній записці до цієї постанови, рішення прийнято з метою «оптимізації структури й чисельності апарату Верховної Ради АРК, прискорення процедури прийняття й реалізації управлінських рішень». Це також сприятиме «скороченню витрат бюджетних коштів на їх утримання».