У березні цього року службові особи Коростишівської райдержадміністрації та управління Держкомзему в Коростишівському районі незаконно видали мешканцю Києва державний акт на право власності на землю площею два гектари для ведення особистого селянського господарства вздовж автошляху загальнодержавного значення Київ—Чоп. Це було зроблено після того, як ще в жовтні минулого року Житомирський міжрайонний природоохоронний прокурор опротестував розпорядження голови райдержадміністрації про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для її безоплатної передачі у власність. Було встановлено, що громадянин уже використав своє право на безоплатну приватизацію, отримавши на території Житомирського району безоплатно майже два гектари землі для таких же цілей. Однак у відповідь службові особи РДА та місцевого управління Держкомзему підписали завідомо незаконне розпорядження про затвердження того проекту землеустрою.
Незаконно було видано також державний акт на два гектари в тому самому Коростишівському районі біля того ж автошляху ще одному громадянину. Перевіркою встановлено, що підписане в кінці лютого розпорядження про затвердження проекту землеустрою всупереч вимогам Земельного кодексу не було насправді погоджене з природоохоронними та іншими органами.
Як зазначив старший слідчий Житомирської міжрайонної природоохоронної прокуратури Андрій Козачук, унаслідок незаконної передачі у власність чотирьох гектарів державі заподіяно шкоди на 135 тисяч гривень. Кримінальну справу порушено за статтями, що передбачають відповідальність за зловживання службовим становищем та службову фальсифікацію.