Перший струм дала Бардівська ГЕС на річці Уж біля невеличкого села Барди, що входить до Межиріцької сільської ради Коростенського району. 
Проектну документацію відновлення цієї маленької електростанції розробило ТОВ «Регіональні комунальні системи» з Рівного, а будівництво здійснювала генпідрядна організація «Вінницяспеценергомонтаж». Усе встановлене обладнання нове, до того ж вітчизняного виробництва: гідротурбіна виготовлена в Харкові, генератор — у Новій Каховці, силовий трансформатор — у Хмельницькому, а розподільчі пристрої — в Тернополі. Електроенергія подається до загальної мережі, до якої вона приєднана повітряною лінією протяжністю 270 метрів.
Потенціал для відновлення малих ГЕС в області значний. Наприклад, тільки на річці Гнилоп’ять, що протікає через Бердичівський район, колись діяли малі електростанції біля Швайківки, Райків, Слободища. Їх, як цілу низку інших у різних районах області, зупинили після того, як з’ясувалося, що значно вигідніше купувати струм великих гідро- і теплових станцій, на який було встановлено дуже низькі ціни.