Такий суворий вирок минулого понеділка виніс Київський районний суд Харкова колишньому директорові Харківського державного авіаційного виробничого підприємства Павлу Науменку. 

Влітку 2005 року СБУ порушила кримінальну справу відносно посадових осіб Харківського авіазаводу, обвинувативши їх у розтраті фінансових коштів в особливо великих розмірах. Пізніше у справі залишився тільки один обвинувачуваний — директор Павло Науменко, що керував заводом у 2002—2007 роках. 
Із приходом П. Науменка на авіазаводі були погашені чималі заборгованості із заробітної плати, з поставок партнерів, почалося освоєння нової техніки, укладалися довгострокові й масштабні як для українського авіабудування контракти на багатьох авіасалонах, велося складання Ан-140 з вітчизняних комплектувальних у Росії та Ірані. Щоправда, незабаром всі ці добрі починання затьмарила авіакатастрофа, що сталася в горах на підльоті до іранського аеропорту. У літаку перебували кращі фахівці українського й російського авіабудування, і причина аварії досі не встановлена. 
Пізніше стало відомо, що приватний бізнес П. Науменка почав працювати в кооперації з Харківським авіазаводом. Фірма «Інтерами», яка раніше займалася вкрутковим складанням телевізорів і газових плит, змінила профіль і почала випускати... дорогу внутрішню обшивку і начинку авіалайнерів. Далі — більше. Директора ХДАВП почали обвинувачувати в пресі у фінансових махінаціях, у необґрунтованому створенні досить витратних закордонних представництв, у зловживаннях службовим становищем. Кримінальна справа не забарилася. Павло Олексійович пішов з заводу. 
Суддя Київського районного суду три з половиною години зачитувала обвинувальну частину вироку. Слідству вдалося з’ясувати, що при мільярдному боргу по вже взятих кредитах авіазавод продовжував позичати гроші. Після чого Науменко проводив їх через власні бізнес-структури, де частина грошей і осідала. Сам Науменко не раз стверджував під час слідства, що всі фінансові операції — законні. 
Слідство тривало півтора року, у підсумку П. Науменка обвинуватили в розтраті 48 мільйонів гривень. Із залу суду його відвезли під конвоєм у слідчий ізолятор. Рідні, друзі під час оголошення вироку не були присутні. Адвокат, швидше за все, подаватиме апеляцію. 
 
Харків.