Харківського журналіста Василя Климентьєва, котрий зник кілька місяців тому за загадкових обставин, криміналісти намагаються ідентифікувати за ДНК серед непізнаних тіл по всій Україні. Про це в Харкові заявив заступник міністра внутрішніх справ України, начальник Головного слідчого управління Василь Фаринник.
Але оскільки це занадто велика й кропітка робота, то, судячи з усього, слідство зайшло в глухий кут. 
Керівництво слідчої групи зазначило, що один із напрямів слідства — перевіряти всю інформацію про знайдені невпізнанні тіла та про зниклих безвісти. Від часу зникнення В. Климентьєва в Харківській області виявлено 46 невпізнанних тіл чоловічої статі, з них особи 35-ти вже встановлено, 11 — перевіряються. Також перевіряються тіла, знайдені й невпізнанні в усіх областях України, а таких нині налічується 44.
Правоохоронці також заявили, що на сьогодні в арсеналі слідства залишаються чотири основні версії зникнення журналіста, головна з яких — його професійна діяльність. Проте жодна з версій поки що не одержала переконливих доказів. Також було повідомлено, що за останній час обсяг зібраних у цій справі матеріалів зріс майже удвічі: зібрано 32 томи матеріалів слідчо-оперативних дій, допитано 337 свідків, призначено 77 судово-медичних експертиз, із більшості яких уже отримано результати. А також проведено 25 оглядів передбачуваних місць пригод, 28 обшуків, отримано 54 дозволи суду на зняття інформації з каналів зв’язку.
В. Фаринник особливо підкреслив, що слідча бригада справді працює дуже зацікавлено з метою розкрити злочин у найкоротший термін, якщо такий справді був.
— Ми не просто накопичуємо матеріали у справі, а реально відпрацьовуємо великий обсяг інформації. Але що більше відповідей ми на наші запитання одержуємо, то більше нових запитань з’являється. Ми не бачимо сприяння слідству з боку фігурантів наших версій — вони поводяться так, що їх не можна виключити з кола підозрюваних. Прізвищ я не назву, але це не фігуранти зі статей В. Климентьєва. Чи живий він? Кримінальну справу порушено за фактом вбивства. І якщо сказати, що він живий, то всі версії, крім інсценування, треба відкинути. Тож нічого поки що однозначно стверджувати не можна.
Харків.