У Харкові в переддень майбутніх виборів, схоже, з’явилася регіональна тема «Хто замовив загадкове зникнення журналіста Климентьєва?» Минув тиждень з моменту зникнення харківського журналіста й головного редактора газети. Правоохоронці порушили кримінальну справу за статтею «Умисне вбивство».
Головний редактор газети «Новий стиль» Василь Климентьєв зник 11 серпня. Родичі журналіста звернулися в міліцію наступного дня. Правоохоронцям відомо, що біля станції метро «Спортивна» журналіст сів у автомобіль BMW з невідомим.
Сусіди Климентьєва відгукуються про нього позитивно. Кажуть, людина він доброзичлива. Узимку двір від снігу чистить, улітку доглядає за клумбами біля двору. У Климентьєва є дружина, двоє дорослих синів.
Газеті «Новий стиль» більше 5 років. Співробітники, як і члени громадської організації «Незалежне агентство журналістських розслідувань», створеної Климентьєвим, проводять розслідування. Робота — на громадських засадах. Теми — найгостріші. Акцент — на зловживанні становищем у правоохоронних органах. Але сказати, що ця газета мала якийсь вплив на громадське або політичне життя в регіоні — покривити душею. Видавалася газета вдома у редактора, журналістський колектив — незначний, тираж мінімальний, залежав, найімовірніше, від фінансових можливостей спонсорів.
Василь Климентьєв написав чимало викривальних статей на адресу керівників правоохоронних органів, податкової інспекції. Одна з останніх — про перевертнів у погонах з назвою «Гримуча суміш», могла стати приводом для переслідування журналіста, стверджує його колега Петро Матвієнко.
«Коли я запитувала у Василя Петровича, чи не боїться так писати, він відповідав: «Не боюся», — розповідає відповідальний секретар обласного відділення Національної спілки журналістів України Нона Зотова. Вона знайома із Климентьєвим кілька років.
Розшук журналіста триває. А порушення справи за статтею «Умисне вбивство» дає змогу розширити повноваження слідчих, наголошують у міліції.