— Цей заклад ставить за мету своєї діяльності не так медичний аспект (хоча він дуже важливий), як соціальний і психологічний, — зазначив на відкритті центру психологічної та медичної допомоги «Клініка, дружня до молоді» заступник міського голови Вінниці Андрій Рева.
Вона створена на базі Вінницької міської дитячої поліклініки №2 з ініціативи головного лікаря Наталії Роман. Пацієнти з числа дітей та підлітків матимуть можливість звертатися до лікаря-гінеколога, дерматолога, підліткового лікаря та психологів, не називаючи свого прізвища і без пред’явлення будь-яких документів. Про їхні звернення не знатимуть ні батьки, ні вчителі. Тримати медичні таємниці в секреті — одна з вимог сертифіката, що надає право для роботи з дітьми та підлітками в аналогічних центрах медико-соціальної допомоги. Усі фахівці центру пройшли відповідну підготовку за програмою всесвітньої організації ЮНІСЕФ
— Основний напрям роботи клініки — популяризація безпечної поведінки та здорового способу життя, — каже Наталія Роман. — Також у центрі проводитимуть тренінги й надаватимуть консультації з профілактики ВІЛ-СНІДу, хвороб, що передаються статевим шляхом, небажаної вагітності, ризикової поведінки. Особлива увага — розв’язанню психологічних проблем підлітків.