У Луцьку розпочала роботу фабрика Святого Миколая. Вона збиратиме, формуватиме й доставлятиме малюкам подарунки, які сотні благодійників передадуть дітям міста. А завершить вона роботу одразу після того, як дітлахи, прокинувшись ранком 19 грудня, знайдуть у себе під подушкою те, про що мріяли.
День Святого Миколая для Луцька та його мешканців особливий: адже цей святий уже понад сім століть вважається покровителем міста. На знак подяки за його добрі справи в 2000 році на площі біля центрального поштамту зведено пам’ятник Святому Миколаю. Він став обов’язковою точкою для молодят у їхньому весільному маршруті вулицями Луцька.
***
У місті також пройшов черговий фестиваль «З любов’ю до сала». Програма фестивалю не відрізнялася новизною, тож зібрала чи не найменше глядачів за всі роки. До того ж організатори не врахували, що у православних християн триває Пилипівський піст.
Серед цікавинок заходу — найбільший салбургер, запропонований відвідувачам пивного клубу «Майдан». Площа кількаярусної споруди, прикрашеної зверху виготовленою з сала і хліба В’їзною вежею Луцького замку, — 68 квадратних метрів(!). Такого дива з сала Україна ще не бачила. Визначено також і найшвидшого поїдача цього продукту — кілограм сала лучанин Михайло Киденко з’їв за 16 хвилин 42 секунди.