У Харкові розкрите гучне пограбування ювелірного магазину, що сталося наприкінці жовтня. Грабіжників-мільйонерів зловили. Банда готувала серію «золотих» пограбувань, захопившись кіноромантикою про злодійські удачі.
Ювелірний магазин на проспекті Леніна у Харкові було пограбовано три тижні тому, 31 жовтня. Як розповіли співробітники магазину, троє невідомих увійшли до приміщення під виглядом відвідувачів близько одинадцятої години. Погрожуючи продавцям магазину фізичною розправою, грабіжники винесли ювелірні вироби на загальну суму більш як мільйон гривень.
По гарячих слідах злочинців затримати не вдалося. Лише згодом з’ясувалося: у банді четверо грабіжників, ними виявилися мешканці Києва віком 20—22 років, які, як розповідають правоохоронці, свого часу захопилися фільмами «Бригада» і «Бумер». Захотілося легкого життя — вирішили грабувати ювелірні магазини. Знайшли для цього зброю, а після першого пограбування купили головний, на їхню думку, атрибут кримінального угруповання — «чорний бумер». Але далеко від’їхати на ньому молодикам не вдалося. Після п’яти пограбувань у Київській області й харківського нападу, злочинці були затримані.
— На сьогодні уже встановлено, — каже начальник ГУМВС у Харківській області Анатолій Сліпченко, — що вони мали намір вчинити такі само нальоти у Дніпропетровській області, планували пограбувати цілу низку ювелірних магазинів у Харкові.
Харківські правоохоронці, що брали участь у розкритті злочину, одержали від міністра МВС нагороди. Нині перевіряється причетність грабіжників до інших злочинів.
 
Харків.