Ізраїльський лікар Амі Шеіндфельд, який до 52 років не міг пробігти більш як 50 метрів, завдяки щирому бажанню й величезній завзятості зумів знайти секрет успіху й уже лишень через рік міг пробігати 10 кілометрів щодня.
У такий спосіб до свого вражаючого списку особистих кар’єрних перемог і професійних досягнень батько шістьох дітей, провідний кардіохірург кардіологічного центру на базі лікарні Шиба й завідувач клініки патології грудного відділу аорти додав ще одну, головну, — перемогу над самим собою.
За словами доктора Аміхая Шеінфельда, на які посилаються зарубіжні ЗМІ, біг завжди був для нього чимсь нестерпним. Він безліч разів намагався зайнятися бігом, але нічого не виходило: вже після перших декількох десятків метрів починав задихатися. У пошуку розв’язання цієї проблеми Амі Шеінфельд, поборовши свою ворожість до лейблів, придбав одні з найдорожчих кросівок. Але навіть це не допомогло, лікар продовжував задихатися, не зміг пробігти й половини кола в парку. Він відчайдушно пробував знову і знову, але нічого не виходило...
На думку Аміхая, якою він ділиться у своїй книжці «Бігти від усього серця», зовсім не обов’язково бути спортсменом, щоб бігати. Вік, стать, статура — все це не має жодного значення. Головною перемогою в житті бігуна є аж ніяк не зайняте перше місце в марафонському забігу, а щоденна перемога над самим собою. Подолання себе полягає у щоденному рішенні залишити справи або встати із затишного крісла, надягти спортивний костюм і вийти на пробіжку. Це зовсім не так легко, як може здатися. І для того, щоб стати досвідченим бігуном, доведеться неабияк постаратися. Однак і нагорода ні з чим не порівнянна — радість, легкість, ейфорія та гордість за самого себе.
До цього варто додати ще одну важливу деталь: «бігаючи від усього серця», ми наповнюємо цей найважливіший життєвий орган зарядом енергії, сили і здоров’я.
 
Київ.