В автономному режимі працює нова котельня у Вінниці, яка подає тепло у 25 житлових будинків, школу, навчальний корпус Національного медичного університету імені Пирогова та низку соціальних об’єктів.
— Процесом тепло- та водопостачання управляє не людина, а комп’ютер, — пояснив директор КП «Міськтеплоенерго» Сергій Коваленко. — До того ж комп’ютер перебуває в іншій котельні за два з половиною кілометри. Тут пульт керування. У разі необхідності оператор внесе зміни до параметрів роботи. Хоча, повторюю, всі процеси здійснюються автоматично. 
У сто двадцять тисяч гривень обійшлася КП «Міськтеплоенерго» новинка. Половину цих коштів (61 тисячу гривень), за попередніми розрахунками, заощадять тільки на зарплаті кочегарів та інших працівників котельні. Найбільше коштів збережуть при спалюванні природного газу й використанні електрики.
Логічно виникає питання про зниження тарифів при оплаті за тепло. «Це може бути хіба що в перспективі, — пояснив пан Коваленко. — при встановленні тарифів беремо затрати загалом по підприємству. У даному випадку мова йде тільки про один із його підрозділів».
Ще одну енергоощадливу котельню КП «Міськтеплоенерго» встановило на Старому місті. Вона працює на відходах деревини. 
 
Вінницька область.