Організувати свій «бізнес» співробітник Управління з контролю за використанням і охороною земель у Севастополі вирішив згідно із залізною логікою: він брав хабарі за... порушення. Точніше, за те, що заплющував на них очі.
Перевіряльник мав стежити за дотриманням власниками об’єктів торгівлі вимог земельного законодавства. Район здійснення повноважень йому визначили «хлібний» — центр міста.
Тим підприємцям, які розташували свої торговельні точки із дрібними порушеннями чинного законодавства, чиновник погрожував штрафами на надзвичайні суми й навіть ліквідацією цих об’єктів. Пропонуючи «розрулити питання полюбовно», він називав умови, за яких вдасться «залагодити» питання. І обіцяв, що у разі їхнього дотримання можна буде обійтися мінімальними штрафами, а об’єкт торгівлі «цілий рік не  чіпатимуть».
Співробітники Управління з боротьби з організованою злочинністю розробили оперативну комбінацію, в результаті якої здирника було затримано на місці злочину: правоохоронці зафіксували факт передання декількома власниками торговельних точок 1,5 тисячі доларів.
Севастопольська прокуратура порушила кримінальну справу за фактом «одержання хабара посадовою особою, що має відповідальне становище». Якщо результат розслідування буде несприятливий для нього, вирок суду може бути до 10 років позбавлення волі.