Кількість сімей, для яких оковита заступає увесь світ, на Сумщині більшає з кожним роком. Ножовим пораненням закінчилась сімейна сварка в місті Буринь. Чоловіка «швидкою» доправили до лікарні, а дружині загрожує далека дорога у казенний дім.
Усе сталося під час святкування дня народження співмешканки: посварившись через родичів, жінка вдарила чоловіка в груди ножем. Із ножовим пораненням чоловік опинився на лікарняному ліжку. Зараз стан постраждалого стабільний, його життю нічого не загрожує. Дружина ж перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. У неї вже є кілька судимостей: за крадіжки та зберігання наркотиків. Цікаво, що якось чоловік навіть до міліції звертався, щоб з його благовірною провели профілактичну бесіду через постійні сварки.
У селищі міського типу Вороніж Шосткинського району під час застілля теж не обійшлося без тілесних ушкоджень. Мати сімох дітей потрапила до лікарні з вини власного чоловіка. У міліції здивувалися такому перебігу подій, адже до цього часу родина вважалася благополучною. Заробляли випасом громадської череди. Сварка виникла, бо чоловіку закортіло «обмити» купівлю коня. Дружина ж не дозволяла багато пити. Ось тоді розлючений і захмелілий глава сім’ї схопив чарку та запустив нею дружині в обличчя. Від удару чарка розлетілася в друзки, а осколок потрапив жінці в око.
Ще одна ситуація трапилась у Білопіллі. Там напередодні сім’я відзначила День міста, а наступного дня похмелялася. Випили — і знову сварка. Жінка схопила ножа і вдарила ним чоловіка в живіт. Пораненого доставили до лікарні із сильною кровотечею. Білопільські правоохоронці давно знають родину як одну з найнеблагополучніших у місті. Обоє відбували покарання за гратами: він — за крадіжку, вона — за наркотики. Тепер ножометальниця у лікарні біля чоловіка. Проти неї порушено кримінальну справу за умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень. 31-річній молодиці загрожує позбавлення волі строком від 5 до 8 років.