Київ

 
Національна акціонерна компанія «Украгролізинг» розподілила перший транш перерахованих їй із стабілізаційного фонду коштів у розмірі 20 мільйонів гривень п’ятнадцяти заводам—виробникам сільгосптехніки.
Про це повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу компанії.
«Перший транш коштів стабфонду, які почала отримувати НАК «Украгролізинг», на минулому тижні одразу розподілено заводам-виробникам, до того ж частина техніки вже відвантажена агрогосподарствам», — наголошується у повідомленні прес-служби.
Серед цих заводів — Вінницьке ВАТ «Брацлав», Кіровоградське ВАТ «Червона Зірка», Дніпропетровське ВП «Агро-Союз», Житомирське ВАТ «Вібросепаратор», Хмельницьке ЗАТ «ТЕСМО-М», Карлівський машзавод, Харківський тракторний завод і Херсонський машзавод.
У прес-службі нагадали, що кошти виділяють відповідно до визначеного урядом переліку.
Обсяги техніки визначалися за замовленнями лізингоотримувачів, водночас враховувалися останні принципові вимоги уряду до підприємств сільгоспмашинобудування стосовно виробництва сучасної техніки.
Як повідомлялося, раніше уряд заявив про намір виділити до кінця року більш як 390 мільйонів гривень НАК «Украгролізинг» на закупівлю техніки для аграріїв починаючи з серпня.
Перший транш планувався у розмірі 100 мільйонів гривень.