Проблема старечого погіршення пам’яті — одна з найактуальніших на тлі підвищення тривалості життя людини, але рідко хто з людей похилого віку веде активний спосіб життя, що обумовлено деградацією головного мозку.
Клітини мозку починають відмирати вже після 25 років, а після 40 мозок щодня втрачає від 100 до 2 мільйонів нейронів, тому немає нічого дивовижного в тому, що з віком виникають проблеми, пов’язані з погіршенням пам’яті, уваги, зору і слуху.
Британські вчені протягом п’яти років вивчали причини, які впливають на когнітивні функції мозку. І дійшли висновку, що вегетаріанство безпосередньо впливає на погіршення пам’яті, до того ж проблем з мозком у вегетаріанців в шість разів більше, ніж у людей із збалансованою дієтою.
Не можна сказати, що висновки учених сенсаційні, вони лише підтвердили, що мозок без амінокислот і вітамінів В не може нормально ні розвиватися, ні функціонувати. Частина незамінних амінокислот, які є нейромедіаторами, без яких неможливі робота пам’яті та інтелектуальна діяльність, надходить в організм тільки з їжі тваринного походження (м’ясо, яйця, молоко, риба). Також більшість вітамінів В, без яких неможливий синтез гормонів і нейротрансмітерів, практично відсутня в їжі рослинного походження. Брак цих незамінних речовин і призводить до прискореної деградації мозку в літніх людей.
Отже, якщо ви вегетаріанець і хочете прожити довге життя за здорової пам’яті, вам просто необхідно приймати комплекси вітамінів та амінокислот для мозку. Або повертатися до збалансованого харчування.