Незважаючи на економічну кризу, в Кіровограді допоможуть оздоровитися дітям із неблагополучних сімей, а також схильним до правопорушень та вживання наркотичних речовин.
З 1 по 10 серпня на території Оникіївського лісництва, в наметовому містечку, працюватиме табір «Роял рейнджерс Юкрейн». Організатори мають на меті оздоровити дітей 13—16 років з девіантною поведінкою, а також вихованців малозабезпечених родин.
Крім традиційних форм роботи, організатори вирішили включити до програми тренінги-семінари з прав людини для дітей.
Підтримують програму спеціалісти управління Департаменту з питань виконання покарань, головного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій та обласного управління лісового та мисливського господарства, представники християнської церкви «Відродження», дитячої екологічної організації «Флора» і молодіжної скаутської організації «Роял рейнджерс Юкрейн».
За даними статистики, кожен восьмий—дев’ятий злочин у країні скоєний неповнолітніми. Кількість підлітків, які вчинили злочини вдруге, зростає. В 11 виховних колоніях утримується близько 3 тисяч неповнолітніх. Більше 50 відсотків засуджені за крадіжку, 25% — за розбій або крадіжку, 10% — за завдання тяжких тілесних ушкоджень або вбивство. Майже кожен третій отримав строк від 1 року до трьох, половина — до 5 років і близько 18% — більше 5 років. 13% засуджених потрапили в колонію у віці 14—16 років, 28% — в 16—17 років, 39% — у 17—18.
Методика, що ґрунтується на проведенні літнього оздоровлення, покликана виявити й посилити внутрішню мотивацію підлітків до позитивних змін у поведінці, а також розвинути життєво важливі навички. Діти працюють у команді, розвивають комунікабельність і вчаться нести відповідальність. Дитячий рух «Роял рейнджерс Юкрейн» успішно вирішує питання соціального самовизначення випускників програми, допомагає дітям виявити свої здібності і таланти.