Вісім днів тривав у Черкасах ІV міжнародний театральний фестиваль «Сцена людства» (організатори — Мінкультури і туризму, Черкаська облдержадміністрація та Черкаський академічний український муздрамтеатр імені Шевченка).
З великим успіхом на «Сцені людства» показали свої вистави театральні колективи з Росії, Білорусі та Литви. Окрасою стали спектаклі столичного театру імені Івана Франка, Львівського молодіжного театру імені Леся Курбаса, Вінницького муздрамтеатру імені Миколи Садовського та київського Театру російської драми імені Лесі Українки. Різні за спрямуванням театральні школи піднесли шанувальникам Мельпомени чимало мистецьких сюрпризів. Комедія «Шалений день, або Одруження Фігаро» Бомарше у виконанні театру Юозаса Мильтініса з литовського Паневежиса, вистава «Трохи ніжності» Альдо Ніколаї, яку привезли актори з Кабардино-Балкарії, контрапункт роману «Злочин і кара» Достоєвського, поставленого Брестським театром драми і музики, захопили глядачів новим прочитанням класики, високою акторською майстерністю.
— На п’яту міжнародну «Сцену людства», яка відбудеться наступного року, — сказав директор Черкаського театру і фестивалю Володимир Осипов, — ми чекаємо й старих наших друзів, і нових. Фестиваль у Шевченковому краї щораз відкриває нові імена й таланти, перетворюється на яскраве явище в культурному житті України.
Вл. інф.
На знімку: Лесь Задніпровський і Людмила Смородіна у виставі столичного театру імені І. Франка «Назар Стодоля».
Фото Владислава ФІЛІНА.