Учора на міжнародній автомагістралі Київ—Ковель—Варшава поблизу селища Луків відбувся мітинг протесту сільгоспвиробників Волині. Так його учасники намагалися привернуте увагу владних структур до гострих проблем села, зубожіння тих, хто вирощує хліб.
Промовці, а серед них були керівники сільгоппідприємств, фермерських господарств, індивідуальні товаровиробники, відзначали, що грубо порушується Закон України «Про податок на додану вартість» в частині його відшкодування за здані молоко і м’ясо в живій вазі переробним підприємствам. Також селяни не задоволені низькими закупівельними цінами на сільськогосподарську продукцію, необгрунтованим ввезенням м’яса та м’ясо-молочних продуктів, що знищує вітчизняного товаровиробника. 
Учасники мітингу прийняли резолюцію, в якій висловили стурбованість і невдоволення відсутністю єдиної скоординованої політики держави стосовно селян. Вони вимагають запровадити державне регулювання цін на основні види сільгоппродукції і встановити їх на такому рівні: за літр молока — 2—2,5 грн., кілограм м’яса живої ваги ВРХ — 18 грн., за тонну продовольчої пшениці — 1500—1800 грн. Селяни вимагають також негайно відновити форвардні закупки зерна, негайно забезпечити проведення повних розрахунків переробних підприємств з товаровиробниками, передбачити у державному бюджеті на 2010 рік фінансування аграрних програм в обсязі не менше 10 відсотків ВВП. 
 
Волинська область.