Магнітно-резонансний томограф останнього покоління, відомий у Європі як «Золотий стандарт», встановлено в Херсонській обласній лікарні (на знімку). Апарат, що відповідає усім вимогам сучасних технологій, придбали в Німеччині за 9,5 млн. грн. Гроші виділили з обласного бюджету.

За словами начмеда цієї лікарні Ігоря Полюха, встановлення МРТ дасть змогу проводити діагностику на більш високому рівні без променевого навантаження для пацієнта. При дослідженні внутрішніх органів, судин головного мозку, нервової системи, кісткової тканини є можливість одержувати зображення в будь-якій площині, а також чітке зображення м’якотканинних структур без попередньої підготовки до дослідження. Апарат допоможе виявляти онкологічні захворювання на ранній стадії.

Вартість обстеження для хворих, котрі мають направлення лікаря, поки що не встановлено. Однак, за попередніми даними, воно коштуватиме мешканцям області в межах тисячі гривень. На певні верстви населення поширюватимуться передбачені законом пільги. На повну силу томограф запрацює у квітні.

Ірина Єременко.