У Вінниці на Майдані Небесної Сотні у день жалоби вшанували пам’ять військових, які загинули у збитому терористами літаку в небі над Луганськом.
Дорослі й діти несли на вінницький Майдан Небесної Сотні квіти. Зі сльозами на очах запалювали свічки, викладаючи їх у формі цифри «49». Як відомо, саме стільки життів обірвалося тієї ночі — загинули 40 десантників і дев’ять членів екіпажу літака.
— Як колишній військовий, дивуюся помилкам наших генералів, керівників АТО, — сказав у розмові з кореспондентом «Голосу України» один з учасників жалобної акції. — Як можна було направляти літак у зону, де зосереджені бойовики? Це та сама засідка, в яких уже неодноразово опинялися наші військові. Молоді хлопці гинуть тільки через те, що генерали допускають тактичні помилки. Таких треба негайно звільняти з війська, бо скільки можна платити людським життям за чиюсь некомпетентність?
— Перші призначення нового глави держави мали бути на посади силових структур і міністра оборони, але поки що цього не зроблено, — каже вінничанин Микола Панасюк. — В умовах війни такі рішення повинні прийматися без будь-якого зволікання.
Не стримували сліз матері, чиї сини також поклали голови під час АТО та Революції Гідності на Майдані. Серед загиблих у літаку, збитому в небі над Луганськом, не було представників Вінниччини. Однак область уже втратила п’ятеро військових під час АТО, життя ще трьох вінничан обірвалося під час протистоянь у Києві на Майдані Незалежності у лютому нинішнього року.